Pages

Friday, December 03, 2010

Pera Müzesi

Geçen gün arkadaşımla Pera Müzesine gittik (Hani şu meşhuuur Kaplumbağa Terbiyecisi resmini koleksiyonunda katmış müze). İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında birkaç sergi daha gelmişti zaten müzenin Kütahya Çini ve Seramikleri ile Anadolu Ağırlık Ölçüleri koleksiyonunu görmek istiyorduk bir de Csontvary sergisini kaçırmadan ve İstanbul'a kar filan düşmeden gidelim dedik :). Malum havalar yaz gibi bu aralar, fırsat kaçmazdı. Yanımda Nikon'um yoktu ama cep telefonumla birkaç fotoğraf çektim.

Öncelikle Çini ve Seramik bölümünden birkaç resim; biz özellikle, dünya küresi, limon sıkacağı ve fincanlara bayıldık. Diğer parçalar için gidip görmeniz lazım!

Fotoğrafların üzerine tıklayıp büyütebilirsiniz.



Tavan Süslemesi
 
Makara ve Kapaklı Kutu

Limon Sıkacağı

Kahve demliği ve Fincanlar

Bu ağırlık ölçülerinin zarafetine hayran olmamak mümkün değil. Şimdi kullandıklarımıza bakıyorum bir de o zamanınkilere. Üzgünüm ama şu mağazalarda satılan sehpaların üzerine filan koyduğumuz süs eşyaları bunların yanına yaklaşamaz ve biz burada ağırlık ölçülerinden bahsediyoruz süs eşyalarından değil. Sanat hayatımızın her alanında olabilecekken maalesef hiçbir yerinde yok.

Taştan oyulmuş ördek şeklinde ağırlık



Terazi Takımı

Terazi Takımı



Baskül
















Sencelerden yapılmış bileklik
Bu bilekliği Neslişah Sultan Pera Müzesi'ne bağışlamış.


Eğitim Oyuncağı

No comments: