Pages

Friday, February 11, 2011

İstanbul Modern ve Sakıp Sabancı Müzesi

Geçen gün birbirine yakın oldukları için hem İstanbul Modern hem de Sakıp Sabancı Müzesini aynı gün ziyaret etmeye karar verdik. Genel olarak müzede fotoğraf çekmek yasak olduğu için pek fazla fotoğraf çekemedim.

İkisine de bu ilk gidişimdi. Sabancı Müzesine ne zamandır gitmek istiyordum ama oturduğum yere çok uzak olduğundan hep erteliyorduk. Aga Khan Müzesi Hazineleri sergisi gelince bütün bahaneleri bir kenara bıraktık 6 kişilik bir grup halinde iki müzeyi de ziyaret etmeye karar verdik. Müzelerden az da olsa fotoğraf çekebildim kalitesi çok iyi değil bu konuda çok pişmanım sonuçta ülkeye bir daha gelmesi epey bir süre sonra olur herhalde. Dönemin minyatürlerine, resimli kitaplara uzun uzun bakabiliyorsunuz ayrıca iki adet kitabı da dev bir slaytla sayfa sayfa inceleyebilirsiniz. Bazı resimlerin posterlerini ve kartpostallarını da basmış olmaları harika. İnsan orijinali benim değil bari kartpostalını alıyım diyerek kendini avutuyor. Bunun dışında sergide çok farklı hat çeşitlerinin orijinal örneklerini görebiliyorsunuz.

Atlı Köşk'te İstanbul Modern'de de örnekleri bulunan Aldülmecid Efendi'nin resimlerinden var bunun yanında Fausto Zonaro ve Ivan Ayvazovski'nin tabloları harikaydı, hat koleksiyonu ve Atlı Köşk'ün antikalarından bahsetmeme gerek yok sanırım? Bir günde iki müze gezmek çok zor bir işmiş. Tavsiye etmiyorum :). Her birine bir gün ayırıp öyle gitmek lazımmış.

Aga Khan Müzesi Hazineleri 27 Şubat tarihine kadar gezilebilir.

Not: Sakıp Sabancı'daki Aga Khan Hazineleri Sergisi 13 Mart'a kadar uzatıldı.  

Giriş ücretleri:
İstanbul Modern perşembe günleri herkese ücretsiz, Pazartesi günleri kapalı diğer günler ise yetişkinler 12 TL öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü 6 TL, 12 yaşından küçükler ücretsiz gezebiliyorlar. Daha geniş bilgi için web sitesine bakabilirsiniz.

Sakıp Sabancı Müzesi, tam bilet 10 TL, öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü 3 TL, 14 yaş altı çocuklar ücretsiz. Yine diğer ayrıntılar için web sayfasına bakabilirsiniz.

Yazmışken Pera Müzesini de yazıyım bari, tam bilet 10 TL, öğrenciler, öğretmenler, 60 yaş üstü 5 TL, her çarşamba öğrencilere ücretsiz.