Pages

Monday, June 19, 2006

İstanbul'u Biz Severiz Başkaları Çeker???










Kardeşim bu ara Komşu ülkelere gidip geziyor, sonra ordan gelen misafirleri ağırlıyor.(keyfi bir tur değil çalıştığı şirkete bağlı olarak iş görüşmeleri var) Malumunuz Türk misafir perverliği (ya da yeni deyimle ki ben bunu pek sevmem konuk severliği)İstanbul ' da pek gezdirilmedik yer , yedirilmedik Türk yemeği bırakmıyorlar. Ben gerçekten Ülkemi, insanlarımı çok seviyorum. Ellerinde bir parça ekmekleri varsa onu biriyle paylaşmaktan büyük haz duyarlar. (istisnalar kaideyi bozmaz)
Neyse hakkını yemeyelim bu misafirlerden bir tanesi İstanbul'un muhteşem manzarasını güzel çekmiş ve kardeşime yollamış. İsmini bilmediğim lakin kardeşim vasıtasıyla fotoğraflarını kullanacağımız zata ve kardeşime teşekkürler.
Kendi şahsıma epey sinirlendim. Güzel bizde de fotoğraflar niye başkalarında? Niye bizim çekmediğimiz fotoğraflar turistlerde olur? Bu kadar tembel miyiz?
Karar verip bir gün İremle Türkiye turuna çıkacağım.

Wednesday, June 14, 2006

Tatil Güzel midir?

İrem kanalıyla duyduğunuz tatilde çekebildiğim nadir fotoğraflardan. Efendiiim bendeniz mehtaba çıkmıştım. Amma Heybeli adada değil. Deniz ışıl ışıldı mehtabın ziyasında karşı sahilde yürüyen insanları görmek mümkündü. (tamam abarttım biraz) Ve bu fedakar kardeşiniz bu manzarayı seyremek yerine sizin için fotoğraf karelerine döktü. Lakin tek poz güzel çıktı.


Gelelim tatil hakkındaki fikrime. Tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler atalarımız. Benim acizane fikrim gezip, gördüğünüz yerler ne kadar güzel olursa olsun insan evini ve evindeki rahatlığı sıralı veya sırasız ama alıştığı hayatını özlüyor. İşte tatildeki bu özlem eve gelince nihayet buldu ve benim ferahlamam budur. (nankörlük etmiyorum güzel yerlerdi)